Siirry sisältöön

Jätehuolto

Jätehuoltomääräykset

Jätehuoltomääräysten tavoitteena on ohjata jätehuoltoa kestävän kehityksen periaatteiden mukaan sekä ehkäistä jätteiden syntymistä ja vähentää niiden määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asuinalueilla ympäristön kannalta paras mahdollinen jätteiden keräily. Tietoa jätehuoltomääräyksistä ja jäteneuvonnasta löydät alla olevasta linkistä.

PORIN SEUDUN JÄTENEUVONTA (Siirtyy uudelle sivustolle)

Jäteneuvonta

Siikainen on mukana Porin seudun jäteneuvonta-yhteistyössä. Jäteneuvonta palvelee Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Luvian, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Porin, Siikaisten ja Ulvilan asukkaita jätteiden lajitteluun, kierrätykseen ja jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä. Jäteneuvonnan sivuilta löydät paljon tietoa alueen jätehuollosta.

Jätteiden vastaanotto ja ekomaksu

Hyötyjätepisteiden hoito ja vaarallisten jätteiden vastaanotto Siikaisissa ovat Porin Jätehuollon järjestämiä. Ekomaksun perii Porin kaupunki/Porin jätehuolto. Ekomaksulla katetaan mm. hyötyjätepisteiden hoidosta, vaarallisten jätteiden keräyksestä ja jäteneuvonnasta syntyvät kulut. Ekomaksun maksamalla asukkaalla on oikeus käyttää hyötyjätepisteitä ja viedä vaaralliset jätteet maksutta vastaanottopaikkoihin. Lääkejätteiden vastaanotto apteekissa ja osa kierrätyskeskuksen kuluista hoidetaan myös ekomaksutuloilla.

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

14 + 5 =

Haku