Siirry sisältöön

Avustukset

Siikaisten kunnan liikunnan ja ulkoilun, nuorisotoiminnan ja kulttuuritoiminnan sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan avustukset vuodelle 2024

Haettavissa olevat toiminta-avustukset

Siikaisten kunta jakaa vuonna 2024 seuraavat toiminta-avustukset:

    • Liikunnan ja ulkoilun sekä hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan avustus, määräraha 8 000 €
    • Nuorisotoiminnan avustus, määräraha 2.500 €
    • Kulttuuritoiminnan avustus, määräraha 2.500 €

Kaikkia avustuksia voidaan hakea joko yleisavustuksina ja kohdeavustuksina. Yleisavustuksilla tuetaan yhdistyksen liikuntaan ja ulkoiluun, nuoristyöhön, kulttuurityöhön tai hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen liittyvää toimintaa kokonaisuutena. Kohdeavustus on tarkoitettu yksittäisen hankkeen tai tapahtuman järjestämistä varten.

Uutena avustusmuotona käyttöön on otettu korkeintaan 500 euron suuruiset pienkohdeavustukset, joiden hakemiseen riittää kuvaus avustettavasta kohteesta sekä sitä koskeva tulo- ja menoarvio. Lisäksi avustuksen saajan tulee toimittaa viimeistään avustuskauden päättyessä raportti avustuksen käytöstä hyvinvointilautakunnalle. Muita asiakirjoja ei tarvita.

 

Ketkä voivat hakea toiminta-avustuksia

Sekä yleisavustuksia että kohdeavustuksia voivat hakea Siikaisissa kirjoilla olevat ja/tai Siikaisissa toimivat yhdistykset. Vapaat toimintaryhmät ja yksityishenkilöt voivat hakea vain enintään 500 euron suuruisia pienkohdeavustuksia.

 

Hakuaika

Avustusten hakuaikaa on aikaistettu niin, että hakuaika alkaa 2.1.2024 ja päättyy 26.1.2024 klo 15.00. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida hakemuksia käsiteltäessä.

 

Toiminta-avustusten hakumenettely

Avustusten hakeminen tapahtuu ensisijaisesti alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella, jonka voi täyttää ja palauttaa sähköisesti.

Sähköinen hakulomake (Lomakkeen allekirjoittaminen vaatii vahvan tunnistautumisen)

Myös paperisen hakulomakkeen voi tulostaa edellä mainitusta linkistä, ja lisäksi paperisen hakulomakkeen voi noutaa Siikaisten kunnantuvan neuvonnasta.

Sekä sähköisesti täytetyt että paperiset hakulomakkeet tulee toimittaa edellä mainitun hakuajan päättymiseen mennessä.

Paperiset hakulomakkeet toimitettaan Siikaisten kuntaan osoitteeseen Siikaisten kunta, Hyvinvointilautakunta, Kankaanpääntie 1A, 29810 Siikainen.

Jos yhdistys hakee yleisavustusta tai yli 500 euron suuruista kohdeavustusta, ja yhdistyksen tilikausi on määritelty siten, ettei vuoden 2024 avustusanomusta ole voitu liittää viimeiseen toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon, se voi hakea avustusta erillisellä vapaamuotoisella avustuskauden (vuosi 2024) kattavalla toimintasuunnitelmalla ja talousarviolla.

Uutta avustusta saadakseen hakijan on toimitettava hyväksyttävä raportti aikaisemmin myönnettyjen avustusten käytöstä hyvinvointilautakunnalle, ellei sellaista ole aikaisemmin toimitettu. Raportti voi olla myös osa tilikauden toimintakertomusta.

 

Muuta

Hyvinvointilautakunta tekee avustusten jakoa koskevat päätökset vuoden 2024 helmikuun aikana, ja myönnetyt avustukset maksetaan heti niitä koskevan päätöksen saatua lainvoiman.

Jos avustuksen käyttö poikkeaa myöntämisehdoista tai hakemuksesta, hyvinvointilautakunta voi päättää avustuksen takaisinperinnästä.

Tarkemman hakuohjeen ja kuvauksen myönnettävistä avustuksista voit ladata alla olevan linkin kautta:

Toiminta-avustusten jakosääntö (pdf)

Lisäksi sen voi myös noutaa Siikaisten kunnantuvan neuvonnasta.

 

Lisätiedot

Avustushakemuksiin liittyviin kysymyksiin vastaa

rehtori-sivistystoimenjohtaja Jari Tuuri,
puh. 044-7201 041
jari.tuuri@siikainen.fi

 

Hyvinvointilautakunta

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

8 + 15 =

Haku