Siirry sisältöön

Varhaiskasvatus

Päiväkoti Pikku-Santra

Siikaisten kunnan järjestämä varhaiskasvatus on keskitetty kunnan keskustassa sijaitsevaan päiväkoti Pikku-Santraan, jonka ajanmukaiset tilat ovat valmistuneet vuonna 2006. Päiväkodin pihapiiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet leikkiin, liikuntaan ja oppimiseen kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi päiväkodin käytössä ovat sen läheisyydessä sijaitsevat leikkipuisto, liikuntahalli ja urheilukenttä sekä talvisin hiihtoladut ja kaksi jääkiekkokaukaloa.

Osoite ja yhteystiedot

 • Lähiosoite Reippaantie 12 ja postiosoite 29810 Siikainen
 • Päiväkodinjohtaja John Söderbacka, 044 7201 072 ja sähköposti john.soderbacka(at)siikainen.fi
 • Varhaiskasvatuksen opettaja ja erityisopettaja Sari Söderbacka, 044-7201 024
 • Varhaiskasvatuksen opettaja, 044-7201 023
 • Alle 3-vuotiaiden ryhmä, 044-7201 070
 • 3 – 6-vuotiaiden ryhmä, 044-7201 069
 • Heini Tuuri – erityisoprttaja (tunteja varhaiskasvatuksessa)
 • Niina Korpunen – varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
 • Elina Nurminen- varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
 • Marita Lahtinen- varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
 • Jaana Rantala- varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
 • Johanna Mäntylä – henkilökohtainen avustaja
 • Kristiina Nurmi – toimitilahuoltaja (lähihoitaja)

Aukioloajat

Päiväkoti Pikku-Santra on avoinna arkipäivisin maanantaista perjantaihin klo 6.00 – 17.00. Lisäksi päiväkodissa järjestetään vuorohoitoa siihen oikeutetuille ja sitä tarvitseville lapsille.

Varhaiskasvatus

Mitä on varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksella tarkoitetaan lapsen suunnitelmallista ja tavoitteellista kasvatuksen, opetuksen ja hoidon muodostamaa kokonaisuutta, jossa painottuu erityisesti pedagogiikka. Varhaiskasvatuspalvelujen järjestämistä ohjaavat varhaiskasvatuslaki ja asetus sekä niiden pohjalta Opetushallituksen antamat Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma.

Varhaiskasvatus on osa suomalaista koulutusjärjestelmää sekä tärkeä vaihe lapsen kasvun ja oppimisen polulla. Varhaiskasvatus kattaa ikävuodet 0 – 6, eli lapsen elämän ensi vuodet vauvaiästä peruskoulun aloittamiseen asti. Jos lapsi on esiopetuksessa, hänellä on mahdollisuus saada esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuslain mukaan kaikilla lapsilla on subjektiivinen oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Esimerkiksi huoltajan työssäolo, opiskelu tai työttömyys eivät rajoita tätä oikeutta. Lisäksi lapselle järjestetään iltaisin, öisin, viikonloppuisin sekä arki- ja juhlapyhinä tarpeen mukaisessa laajuudessa vuorohoitoa, jos lapsi tarvitsee sitä vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin tai opiskelun vuoksi.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Jos varhaiskasvatusta tarvitaan huoltajien työllistymisen, koulutuksen tai opintojen vuoksi eikä hoitotarpeen ajankohta ole ennakoitavissa, tulee varhaiskasvatuspaikkaa hakea viimeistään kahta viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan toistaiseksi vain paperilomakkeella, jonka voi tulostaa alta (ks. lomakkeet). Hakemuksen jättämisen yhteydessä laaditaan lapsen hoitoaikaa koskeva sopimus, jota muutetaan aina hoitoaikatarpeen muuttuessa.

Hoitoajoista ja poissaoloista ilmoittaminen

Huoltajat ilmoittavat lastensa suunnitellut hoitoajat viimeistään 7 päivää ennen hoitoviikon alkua päiväkodille. Lisäksi huoltajien tulee ilmoittaa mahdollisista poissaoloista mahdollisimman nopeasti niistä tiedon saatuaan päiväkodille.

Maksuton varhaiskasvatus

Siikaisten kunnanvaltuuston päätöksen mukaisesti varhaiskasvatus on maksutonta Siikaisten kunnassa asuville.

Kotihoidontuen kuntalisä

Siikaisten kunnassa maksetaan kotihoidontuen kuntalisää kotihoidontukeen kuuluvan hoitorahan korotuksena perheen nuorimmasta alle 3-vuotiaasta lapsesta. Kuntalisän maksaminen edellyttää, että lapsesta maksetaan kotihoidon tukea ja että jompikumpi vanhemmista hoitaa lasta kotona.

Siikaisten kunnalla on sopimus Kelan kanssa kotihoidontuen kuntalisän maksamisesta, ja sen maksaminen tapahtuu kotihoidon tuen tapaan Kelan kautta.

Varhaiskasvatussuunnitelma

Päiväkoti Pikku-Santran varhaiskasvatussuunnitelma on ladattavissa ohesta.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Siikaisten kunnassa esiopetus järjestetään Siikaisten yhtenäiskoulussa, jossa toimii esiopetusryhmä. Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus järjestetään avoimena varhaiskasvatuksena koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteydessä.

Lomakkeet

Varhaiskasvatusta koskevat suunnitelmat

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

10 + 1 =

Haku