Siirry sisältöön

Kuntainfo

Siikaisissa yhdistyvät erämaat, keidassuot ja järvet maisemakuvaksi, jota pellot elävöittävät. Vesistöjen varteen keskittynyt kylien asutus arvostaa puhdasta luontoa ja ympärillä avautuvaa väljyyttä. Valtakunnallisesti merkittävät kulttuurimaisemat Siikaisissa ovat Leppijärven kylän kulttuurimaisema, Vuorijärven kylä, Leväsjoen kylä ja kulttuurimaisema sekä Otamon kylä. Esteetikkoja viehättävät paikkakunnan talonpoikaistalojen erikoisuus: koristeelliset kuusikulmaiset lasikuistit.

Vakituisia asukkaita Siikaisissa on noin 1450, vapaa-ajanasukkaiden myötä väkiluku yli kaksinkertaistuu. Siikaisten vesistöjen rannoilla on noin tuhat kesäasuntoa, joista ulkopaikkakuntalaisten omistamia yli 800. Siikaisten taajama-aste on 31 % ja asukastiheys 3,8 asukasta neliökilometrillä. Siikainen on asuttuna laajalti koko kunnan alueella. Kirkonkylässä asuu vajaa tuhat asukasta ja muut suurimmat kylät ovat Hirvijärvi, Leppijärvi, Leväsjoki, Otamo ja Sammi.

Kunta on pinta-alaltaan maakunnan kookkaimpia, pinta-alaltaan 491,37 neliökilometriä (josta maapinta-ala 463,09 neliökilometriä). Maisemaa elävoittää järvet ja joet (55 järveä). Siikainen on myös Satakunnan metsävaltaisin pitäjä. Kunta on luomusertifioinut omia metsätilojaan. Kunnan pinta-alasta on 76 % metsää, 8 % peltoa, 7 % suota ja vesistöjä 6 %. Kunnan elinkeinorakenne on monipuolistunut viime vuosien aikana ja erityisesti teollinen tuotanto on vahvaa (mm. Satateräs Oy, TopKnit Oy, Sauplast Oy, Pakkalan Konepaja Oy).

Kirkonkylän tuntumassa Siikaisjärven rannalla on kuntalaisille ja matkailijoille suunnattu virkistys- ja matkailualue Eteläpää oheispalveluineen.

Kunnan sivuilta löydät ajankohtaista tietoa kunnan asioista ja tapahtumista, virallisen ilmoitustaulun ja mm. suositun Kuntauutiset lehden verkkoversiot. Kuntauutiset jaetaan painettuna kotitalouksiin ja kesäinen tuhti lukupaketti Suvi-Siikainen myös vapaa-ajanasukkaille. Lisäksi löydät yhdistys- ja yritysluettelot. Matkailijoille suunnattua majoitus ja käyntikohdetietoa löydät oman matkailu –yläotsikon alta.

Lue Siikaisten esite 2018 (pdf)

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

10 + 12 =

Haku