Siirry sisältöön

Lauhavuori-Hämeenkangas Geopark

Siikainen on Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark -alueen läntinen portti. Siikaisten geologinen kohde on Haapakeidas. Haapakeidas on soidensuojelualue ja siihen pääsee tutustumaan Katselmankallion luontotornista käsin sekä reippailemalla muutaman kilometrin Herranmetsäntien päätöskohdasta Haapajärven autiotilalle.

Katselma-Haapajärventilan opastaulu ja rajoitusvyöhykkeet 1.4-15.7 (pdf)

Katselmankallion luontotorni ja laavu

Näkymä Haapakeitaalle Katselan luontotornista (Siirtyy uudelle sivustolle).

Katselmankallion luontotorni sijaitsee Leppijärven kylässä, Siikaisten korkeimmalla kohdalla. Korkeutta luontotornilla on noin 15 metriä ja sieltä avautuu mahtavat näkymät Etelä-Suomen suurimmille yhtenäisille suoalueille. Luontotornista on hyvä bongailla lintuja ja saatat nähdä myös muita metsän eläimiä, sillä alueella on laaja eläinkanta.

Niin talvisilla kuin kesäisilläkin retkillä Katselman aluetta kannattaa hyödyntää! Luontotornin vieressä sijaitsee laavu ja nuotiopaikka, jossa on mukava istahtaa hetkeksi ja syödä retkieväitä. Retkeilijöiden käytettävissä on myös autiotupa ja puu-WC. Alueella voi liikkua omatoimisesti, mutta halutessaan voi ottaa osaa myös opastetuille hiihto- ja patikointiretkille. Opasvarukset ja luontoruokailut, puh. 040-513 9877.

Haapajärven tila

Katselman suunnalla, Haapakeitaan suolla sijaitsee vielä 80-luvun lopulla asuinkäytössä ollut tila, jonka aktiiviset luontoharrastajat ovat kunnostaneet turvalliseksi levähtää. Tilalle pääsee ajamalla Herranmetsäntie loppuun asti ja pysäköimällä autiotalon pihaan. Tästä jalan taitettavaa matkaa tulee parisen kilometriä. Koska tie kulkee käytännössä suomaaston keskellä, retkeilijä tarvitsee kunnon jalkineet. Märimpään aikaan kumisaappaat on oiva valinta. Tila sijaitsee metsähallituksen soidensuojelualueella.

Mikä on geopark? (Siirtyy uudelle sivustolle)

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

14 + 10 =

Haku