Siirry sisältöön

Luvassa ”polttavaa” asfalttia ja liikunnan riemua: Virikepuisto rakentuu Siikaisten keskustaan

Siikaisten kunnassa käynnistyy merkittävä hanke virikepuiston rakentamiseksi kunnan keskustaan. Puiston rakentamisen mahdollisti Leader Pohjois-Satakunnalta saatu EU:n maaseuturahoitus. Rahoitus kattaa puolet laitteiden kustannuksista.

Virikepuiston suunnittelussa on kuunneltu kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita. Näiden pohjalta alueelle rakentuu Pumptrack-rata, OCR-rata, erilaisia ulkopelejä sekä levähdyspaikkoja kukkaistutuksineen. Puiston tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia liikkumiseen, leikkimiseen ja rentoutumiseen. Se tulee olemaan kaikille avoin paikka, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä tarjoaa kohtaamispaikan kaikenikäisille. Myös yrittäjät ja yhteisöt voivat hyödyntää virikepuistoa omiin tarpeisiinsa.

Elinvoimalautakunta on valinnut Pumptrack-radan urakoitsijaksi Trail It Oy:n. Yritys aloittaa työt tontilla kesäkuun aikana. Melua aiheuttavat työvaiheet tehdään pääsääntöisesti klo 7-19 välisenä aikana, jotta vaikutukset ympäristöön ja asukkaisiin pysyisivät mahdollisimman vähäisinä. Urakka-aika on kesäkuusta lokakuuhun 2024.

OCR-radan, risti-nolla-pelin, maatrampoliinin, piknik-shakkipöydän sekä pöytäpenkkiryhmän katoksella toimittaa LeikkiSet Oy. Labyrintti-pelin toimittaa Finture Oy ja pingispöydän Puuha Group Oy.

-Olen erittäin innoissani, että saimme hankerahoituksen virikepuistoa varten. Puiston toteutuminen on hieno asia kunnan elinvoimaisuuden kannalta. Mielikuvitus jo laukkaa, että mitä kaikkea pientä kisailua alueella voikaan järjestää. Olen iloinen myös kuntamme lasten ja nuorten puolesta, että voimme tarjota heille liikuntaan ja yhdessä tekemiseen innostavat puitteet.

-Emme ole kuitenkaan ajatelleet vain nuorempaa väestöä, vaan puisto on kaikille avoin kohtaamispaikka, minne olemme yrittäneet löytää virikkeitä ja ajanvietettä kaikille ikäryhmille. Toivonkin, että sitä käytettäisiin aktiivisesti niin kuntalaisten, kesäasukkaiden kuin matkailijoidenkin toimesta koko sukupolven voimin. Avajaisia odotellessa, naurahtaa Siikaisten kunnanjohtaja Heli Kaskiluoto.

Hankkeen etenemistä seurataan innolla, ja sen odotetaan valmistuttuaan tarjoavan paljon iloa ja hyötyä Siikaisten asukkaille ja vierailijoille.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja
Anne Järvenranta
anne.jarvenranta@siikainen.fi
044 720 1028

Kunnanjohtaja
Heli Kaskiluoto
heli.kaskiluoto@siikainen.fi
044 720 1071