Siirry sisältöön

Otamo

Järvinäkymiä ja lasikuisti

Otamo on Siikaisten vanhin kylä ja saanut nimensä keskiajalta peräisin olevan tarinan kertomana mouhijärveläisen kalastajan pojan mukaan joka asettui asumaan kalaisan veden rannalle.

Otamo sijaitsee 8 kilometrin päässä Siikaisten kirkonkylästä. Otamon kylän yksi merkittävä nähtävyys on Vanhatalon tila. Tilan arvokkaaseen pihapiiriin kuuluu esimerkiksi aito siikaislainen lasikuisti. Lasikuistin lisäksi kulttuuria tarjoaa Heikinkartano, jossa järjestetään erilaisia käsityöaiheisia päiviä. Heikinkartano on Siikaisten entinen maatalousoppilaitos.

Kurikanniskan kaunis uimaranta-alue tarjoaa hienot puitteet uimiselle. Siellä voit myös kalastaa ja laskea veneesi vesille. Otamon kylätoimikunta järjestää Kurikanniskalla vuosittain jo perinteeksi muodostuneet Possujuhlat. Yleisöä tapahtuma on kerännyt kerta toisensa perään 300-500 henkeä ja oman kylän lisäksi paikalle on saapunut väkeä ympäri seutukuntaa. Juhlien ehdoton vetonaula on rosvopaisti, eli maakuopassa paistettu kokonainen sika.

Matkailijat voivat pysähtyä myös Otamontien lähteelle ja luonnonsuojelualueelle. Lähde sijaitsee Siikaisten ja Merikarvian rajan tuntumassa ja se on opastettu.

Maisemakuvaa Hirvijärveltä
Hirvijärven rantaa
Hirvijärven silta ja uimaranta

Jäneskeitaan tuulimyllypuiston avajaisia vietettiin alueella 28.8.2015. Puistossa energiaa tuottaa kahdeksan tuulivoimalaa.

Ota yhteyttä

Etkö löytänyt etsimääsi? Ota yhteyttä ja kerro meille kuinka voimme auttaa.

6 + 10 =

Haku